Web Analytics Made Easy - Statcounter

جشنواره فیلم شهر با رقابت هنرمندان ایرانی در عرصه‌های مختلف اواخر تیرماه در پردیس سینمایی ملت برگزار می‌شود و کار هیئت انتخاب به پایان رسیده است و هیئت داوران مشغول بازبینی آثار هستند. جدا از سبک رقابت، گونه‌ی رقابت و حوزه‌های مختلفی که خانواده‌ی سینما و تلویزیون و حتی شبکه نمایش خانگی با حضور آثار بین‌المللی با یکدیگر رقابت دارند در گفت‌وگو با داوران و شرکت‌کنندگان جشنواره ماهیت برگزاری این جشنواره بین‌المللی را بررسی می‌کنیم در بخش اول این گزارش مهدی فرجی، عباس رافعی، مهرداد خوشبخت و مریم بحرالعلومی با ما همکلام شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ ماهیت هر جشنواره می‌تواند رقابتی باشد برای ایجاد انگیزه میان شرکت‌کنندگان آن، اما گاهی نگاهی کیفی و تکنیکی در زوایای مختلف یک جشنواره از انتخاب تا داوری محسوس است که می‌تواند فرصتی برای ارتقا باشد. با داوران و شرکت‌کنندگان جشنواره شهر در این‌باره به گپ و گفت نشسته‌ایم.


مهدی فرجی: سریال «نون خ۲» شهرها و قومیت‌های مختلف ایران را به تصویر می‌کشد


«مهدی فرجی» تهیه‌کننده سریال «نون‌خ 2» عنوان کرد: «سریال «نون خ۲» با تصویری از شهرهای دیگر ایران، جزو یکی از آثار پرمخاطب تلویزیون است و قومیت‌های مختلف را به تصویر می‌کشد. همین امر باعث شده تا یک‌بار دیگر آن روابط اجتماعی بین مردم که در این روزها در اجتماع تار شده است به نمایش درآید.»

«مهدی فرجی» تهیه‌کننده سریال «نون خ ۲» که در هشتمین دوره از این جشنواره حضور دارد؛ درباره حضور این مجموعه در این رویداد گفت: «عمدتا جشنواره‌های سینمایی بسیار است، اما جشنواره‌ای که بخواهد سریال‌های تلویزیونی را مورد بررسی قرار دهد بسیار محدود است؛ جز جشنواره جام‌جم، جشنواره فیلم شهر تنها رویدادیست که مجموعه‌های نمایشی را در معرض رقابت می‌گذارد.»

او ادامه داد: «جشنواره فیلم شهر یکی از مهم‌ترین رویدادها در سطح بین‌الملل است و به همین دلیل برای هر سازنده‌ای حضور اثرش مهم است؛ اما در این بین یک‌سری گلایه‌ها نیز وجود دارد، زمانی که خبر حضور این سریال را در جشنواره فیلم شهر اعلام کردم، «سعید آقاخانی» کارگردان این کار به من پیام داد و خواست کار را از این رقابت خارج کنیم؛ او معتقد بود اصولا در این جشنواره‌ها آثار طنز آنطور که باید و شاید مورد تکریم قرار نخواهد گرفت.»


فرجی در پایان با اشاره به اینکه سریال «نون خ» یک طنز اجتماعی است؛ توضیح داد: « این سریال با تصویری از شهرهای دیگر ایران، جزو یکی از آثار پرمخاطب تلویزیون است و قومیت‌های مختلف را به تصویر می‌کشد. همین امر باعث شده تا یک‌بار دیگر آن روابط اجتماعی بین مردم که در این روزها در اجتماع تار شده است به نمایش درآید و همین امر نقطه‌ای است که این مجموعه و جشنواره را به هم می‌رساند.»

عباس رافعی: فیلمسازان جوان نگاه امیدوارانه‌تری نسبت به شهر دارند

عباس رافعی، عضو هیأت انتخاب بخش «سینمایی» هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر گفت: به نظرم آثار از سطح خوبی برخوردار بود، جوانان فیلم‌های خوبی ساخته بودند و نگاهی که به شهر داشتند نگاه امیدوارانه‌تری بود.

عباس رافعی، نویسنده، کارگردان، تهیه‌کننده و عضو هیأت انتخاب بخش «سینمایی» هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر، درباره انتخاب آثار این دوره گفت: با توجه به اینکه به دلیل شرایط کرونا در برگزاری جشنواره وقفه افتاد، امسال با حجم زیادی از آثار برای انتخاب روبرو بودیم. آثاری که به دبیرخانه ارسال شده بود فیلم‌هایی بود که کاملاً در فضای شهری می‌گذشت و به مهم‌ترین موضوع مرتبط با جشنواره می‌پرداخت، برای همین باید بگویم انتخاب آثار در این شرایط بسیار سخت بود.

وی افزود: با توجه به اینکه تصور می کردیم طبق معمول برای این بخش تعداد آثار کمتری انتخاب شوند، 18 فیلم برای حضور در این بخش از جشنواره انتخاب شد. به نظرم آثار از سطح خوبی برخوردار بودند و جوانان فیلم‌های خوبی ساخته بودند، نگاهی که به شهر داشتند نگاه امیدوارانه‌تری نسبت به آثاری که تلخ و تاریک هستند، بود.

رافعی با بیان اینکه جشنواره فیلم شهر تلاش می‌کند میان مردم الگوسازی کند، توضیح داد: جشنواره فیلم شهر می‌تواند با انتخاب فیلم‌های قابل قبول، آینه‌ای تمام قد در مقابل مردم شهر باشد، مردم زیبایی‌ها و زشتی‌های خود و شهر را روی پرده سینما ببینند و در جهت رفع زشتی‌ها بکوشند. همچنین فیلمسازان می‌توانند مسیری از الگوها را در آثار خود به نمایش بگذارند، مثلاً طبق شعار جشنواره امسال «کلانشهر تهران؛ الگوی جهان اسلام» فیلمسازان می‌توانند به جزئیات این الگوها در سطح شهر دقت کنند، بر رفتار شهروندان در مسائلی مانند رانندگی و شهروندی تأثیرگذار باشند و نهایتاً رفتار مردم تهران به گونه‌ای شود که شایسته الگو شدن داشته باشد.

کارگردان فیلم سینمایی «فصل فراموشی فریبا» در اهمیت برگزاری جشنواره فیلم شهر عنوان کرد: وقتی یک جشنواره موضوعی برگزار می‌شود یعنی قطعاً دغدغه‌هایی وجود دارد، جشنواره در جهت اصلاح برخی امور تلاش می‌کند و در این راه از بخش فرهنگی کمک می‌گیرد. جشنواره فیلم شهر نیز به عنوان یک جشنواره موضوعی از سینما و سایر رسانه‌ها در جهت بهبود وضعیت شهر و جامعه کمک می‌گیرد. فیلمساز نیز تلاش می‌کند مصائب و مشکلات شهری و شهروندان را آن‌طور که باید باشد، نمایش دهد. نهایتاً تأثیر این آثار این می‌شود که شهروندان در اصلاح رفتار شهروندی خود تلاش کنند.

مهرداد خوشبخت: جشنواره فیلم شهر محتوایی‌تر از باقی جشنواره‌ها است

کارگردان «آبادان یازده ۶۰» گفت: جشنواره فیلم شهر محتوایی‌تر از باقی جشنواره‌هایی است که در زمینه آثار نمایشی برگزار می‌شود به همین دلیل اگر اثری در این جشنواره حضور پیدا کند برای سازندگان آن اهمیت ویژه دارد.

مهرداد خوشبخت کارگردان فیلم سینمایی «آبادان یازده ۶۰» درباره حضور فیلمش در هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر گفت: در ابتدای صحبت‌هایم باید بگویم که جشنواره فیلم شهر در سال گذشته به علت همه‌گیری بیماری کرونا برگزار نشد و خب جایش بین جشنواره‌های سینمایی بسیار خالی بود، اینکه دوباره شاهد برگزاری این رویداد هستیم بسیار خوشحالم.

این کارگردان ادامه داد: این رویداد سینمایی محتوایی‌تر از باقی جشنواره‌هایی است که در زمینه آثار نمایشی برگزار می‌شود به همین دلیل اگر اثری در این جشنواره حضور پیدا کند برای سازندگان آثار مثل ما، اهمیت ویژه و ذوقی برابر دریافت سیمرغ در جشنواره فیلم فجر دارد. امیدوارم فیلم «آبادان یازده ۶۰» نیز بتواند در این جشنواره دیده شود به‌عنوان کارگردان فیلم برایم این نوع سنجش مهم است.

خوشبخت با اشاره به اینکه مصداق شهری یک فیلم در جشنواره فیلم شهر مهم است، توضیح داد: فیلم «آبادان یازده ۶۰» درباره مقاومت مردم یک شهر است، این اثر به این موضوع که مردم یک شهر تا آخرین لحظه ایستادگی کردند، اشاره دارد و به همین دلیل موضوع مشترکی بین این فیلم و جشنواره فیلم شهر وجود دارد آن هم شهر و مردمان آن دیار است. به‌عنوان یک کارگردان باید بگویم که باید نقاط مشترک فیلم‌ها و دیدگاه‌های جریان‌ساز را پیدا کنیم در این صورت به یک نقطه مشترک خواهیم رسید که به نفع حال سینمای ایران و مخاطبان آن است.

مریم بحرالعلومی : کارگردان شهر بانو از یک جشنواره استتراتژی می گوید!

مریم بحرالعلومی کارگردان فیلم «شهربانو» عنوان کرد: فارغ از تمام بحث‌های فنی و تخصصی وقتی جشنواره‌ موضوعی و دیدگاهی به آثار سینمایی و حتی تلویزیونی توجه می‌کند؛ یعنی آثار نمایشی جای بررسی متفاوتی را دارند که این بر دوش جشنواره فیلم شهر است.

«مریم بحرالعلومی» کارگردان فیلم «شهربانو» درباره حضورش در جشنواره فیلم شهر گفت: «جشنواره فیلم فیلم شهر که امسال هشتمین دوره‌اش را پشت سر می‌گذارد، یکی از مهم‌ترین و به اصطلاح استراتژیک‌ترین رویدادهای سینمایی ایران است. فارغ از تمام بحث‌های فنی و تخصصی وقتی جشنواره‌ موضوعی و دیدگاهی به آثار سینمایی و حتی تلویزیونی توجه می‌کند؛ یعنی آثار نمایشی جای بررسی متفاوتی را دارند که این بر دوش جشنواره فیلم شهر است».

کارگردان فیلم سینمایی «پاسیو» با بیان اینکه جشنواره فیلم شهر جایش در دوران کرونا خالی بود، توضیح داد: «این رویداد مهم و متفاوت در دو سال اخیر که درگیر مهار کردن این بیماری بودیم برگزار نشد و همین امر باعث شد تا آثار نمایشی از رقابت در این رویداد جا بمانند. شهربانو نیز یکی از همین فیلم‌هاست».

بحرالعلومی با اشاره به اینکه فیلم سینمایی «شهربانو» یک درام اجتماعی است، بیان کرد: «این فیلم روایت‌گر اتفاقیست که در سطح یک شهر می‌افتد و درباره یک حق شهروندی صحبت می‌کند. جرم و جنایت روزانه گریبان‌گیر برخی از شهروندانیست که ناخواسته وارد جریانی می‌شوند، شهربانو روای تمام این حرفهاست. امیدوارم این فیلم جایگاه خودش را در این جشنواره پیدا کند».

انتهای پیام/

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: مهدی فرجی جشنواره بین المللی فیلم شهر مهرداد خوشبخت آبادان یازده ۶۰ مجید اکبرشاهی نون خ۲ سریال نون خ۲ جشنواره فیلم شهر جشنواره بین المللی مریم بحرالعلومی آبادان یازده ۶۰ کارگردان فیلم برگزار می شود فیلم سینمایی همین دلیل آثار نمایشی یک جشنواره جشنواره ها مهدی فرجی همین امر فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۳۶۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست

به گزارش قدس آنلاین،  اولین دورهمی آسمونی‌ها در جشن ۱۰ سالگی فعالیت بادبوم ویژه فعالیت‌های سینمایی نوجوان‌ها در مجموعه‌های سینمایی و تلویزیونی، با حضور حمید امامی دبیر جشنواره و محمدرضا خردمندان کارگردان سینما و جمعی در خانه هنرمندان برگزار شد.

سید حمید امامی مدیر بادبوم به جمع هنروران نوجوان حاضر در جشن اشاره کرد و گفت: ما در این جمع قرار بود یک دورهمی ساده داشته باشیم اما کار گسترده شد و بخاطر محدودیت‌ فضا نصف بچه‌هایی که قرار بود دعوت شوند، دعوت نشدند و انشالله دورهمی بعدی در ورزشگاه آزادی باشد.

موضوعات «آسمون» را مطابق با نوجوانان انتخاب کنیم

او به آغاز فعالیت بادبون در سال ۹۳_۱۳۹۲ پرداخت و از خانواده‌های بچه‌های عضو بادبوم قدردانی کرد و افزود: از تمام پدر و مادران بچه‌های عضو بادبوم بخاطر اینکه این‌ سال‌ها با ما ساختند درحالی که بارها موقعیت بادبوم عوض شد، تشکر می‌کنیم.

دبیر جشنواره «آسمون» از آغاز یک جشنواره جدید خبر داد و ادامه داد: امروز آغاز رسمی جشنواره آسمون است؛ این جشنواره ویژه تولید محتوای برای بچه‌های ۹ تا ۱۸ سال است که جوایز بسیار ارزشمندی دارد و که آغاز رسمی آن با شماهایی است که در این مدت با ما بودند.

امامی با بیان اینکه موضوعات و جوایز و تمام جزئیات جشنواره در asemoonfest.ir آمده است،  تاکید کرد: سعی شد موضوعاتی انتخاب شود که کاملا مربوط با نسل ضد و دهه هشتاد و نودی‌ها باشد چون می‌خواهیم ثابت کنیم نوجوان‌ها می‌توانند آینده‌ خودشان را شکل بدهند.

 برای فیلمسازی از خودتان شروع کنید

سپس، محمدرضا خردمندان کارگردان سینما در سخنانی نوجوانی را بهترین دوره زندگی هر فرد دانست و افزود: باید برای دوره نوجوانی به‌شدت تلاش کرد و اشتباه اینجا جایز است و حتما در بزرگسالی می‌توان از اندوخته‌های آن استفاد کرد.

او از تکرار تجربه در نوجوانی به‌عنوان یک توصیه یاد کرد و تاکید کرد: در نوجوانی باید بسیار تجربه کرد؛ این دوره فرصتی برای آزمون و خطاست و هیچ اشکالی ندارد و خطا کرد چراکه این تجارب مواد خام آینده خواهند شد تا از آن‌ها استفاده مفید کرد.

این فیلمساز در توصیه‌هایی برای نوجوانانی که قصد دارند در عرصه فیلمسازی و بازیگری فعالیت کنند، گفت: من خودم در سینما کارم را با فیلم کوتاه و ارزان‌قیمت شروع کرده‌ام. به بچه‌هایی که می‌خواهند کارگردانی و بازیگری را در آینده دنبال کنند، توصیه می‌کنم از خودتان و تجارب و خاطرت‌تان شروع کنید؛ تمام آنچه که شما هستید و تجریه شخصی دارید و آن چیزهایی که هویت شماست برای شروع فیلمسازی به شما کمک خواهند کرد.

 به اولین چیزی که نیاز دارید، ایده است

خردمندان از ایده به‌عنوان اولین مرحله برای فیلمسازی یاد کرد و گفت: یک فیلمساز و نویسنده اول چیزی که برای شروع نیاز دارد، ایده است. من در ابتدای راه یک توصیه دارم، به تجربیات شخصی خودتان رجوع کنید چون بهترین ایده فیلمسازی از خودتان و خاطرات شماست پس در خاطرات‌تان جستجو کنید که چه لحظاتی در زندگی دارید که شما را تحت تاثیر قرار داده و آن اتفاق را به خوبی می‌شناسید چوم همراه با رنج و حس غرور و ... است و نسبت به آن اطلاعات کامل دارید و همین‌ها قابلیت ساخت یک فیلم کوتاه را به شما خواهد داد چراکه به ابعاد آن اشراف دارید.

او به ذکر نمونه‌هایی از تجارب مشترک بچه‌ها پرداخت و عنوان کرد: درباره دوچرخه و شغل پدرتان و موضوعاتی که به‌خوبی آن را می‌شناسید، فیلم بسازید که جزئیات قابل لمس از آن‌ها در ذهن داشته باشید که همگی برامده از تجربه شخصی شماست. همه فیلمسازان بزرگ اولین داستان و شعر و فیلم را از تجربه درونی و غنی شده خودشان ساخته‌اند. البته اینکه آیا این خاطرات به‌تنهایی برای ساخت فیلم کافی است، باید بگویم خیر! بلکه باید به آن‌ها واقعیت و تخیل اضافه کنیم تا فیلم به یک اثر هنری تبدیل شود.

کارگردان "بیست و یک روز بعد" تجاربی از فیلمسازی خود را با نوجوان‌ها به اشتراک گذاشت و گفت: من وقتی نوجوان بودم در اوایل دهه ۷۰ یک همکلاسی داشتم که شرایط اقتصادی خوبی نداشت و همین موجب مشکلاتی می‌شد که مدیران مدرسه قصد داشتند او را اخراج کنند و  این سوژه برای من محور یک داستان شد چون او را به‌خوبی می‌شناختم.من این داستان را با چاشنی تخیل نوشتم و چاپ شد و اولین تجربه نویسندگی من رقم خورد و من فهمیدم می‌توانم از خاطراتم داستان بنویسم. در ادامه من برای فیلمسازی از این روش استفاده کردم و فیلم "بیست و یک روز بعد" که قصه‌ی واقعی داشت با هدف حرکت به‌سمت درون مایه تخیل به آن آمیخته شد تا بتوانیم در فیلم حرفی داشته باشیم.

خردمندان خطاب به حاضرین گفت: توصیه می‌کنم تجربیات و خاطرات‌ خودتان را درباره موضوعات و دوستانی که به‌شدت آن‌ها را می‌شناسید را بنویسید که برای شما تولید داستان می‌کنند. به‌نظرم فیلم ساختن به‌شدت ارزان و آسان شده و هیچ چیز جز گوشی موبایل برای فیلم‌سازی لازم نیست و این امکاناتی است که در دست همگی قرار دارد.

او افزود: بچه‌هایی که می‌خواهند بازیگر شوند باید ده برابر یک نقش را در زندگی روزمره خودشان بازی کرده باشند و ده‌ها قدم از یک تست بازیگری جلوتر باشند و یادبگیرند که تقلید کنند و افعال دیگران را شبیه‌سازی کنند و برای نقش‌های مختلف شناسنامه درست کنند. مدل راه رفتن، حرف زدن و فکر کردن زندگی افراد و مشاغلی  مثل نجار، بنا و پزشک را مرور کنند تا آماده همکاری با یک فیلم باشند.

دیگر خبرها

  • بالا بردن جام قهرمانی آسیا توسط ستاره فوتسال (فیلم)
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • شوم تار ؛ عرفان طهماسبی
  • فرصتی طلایی برای درخشش در جشنواره فروش بیمه میهن
  • وقتی «خانه خدا» سینماها را شلوغ کرد
  • آشنایی با برترین سازندگان جرثقیل سقفی در جهان
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ چیزی جز گوشی لازم نیست
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • تقدیر از سه چهره تاثیرگذار تئاتر ایران در شب کارگردان
  • رئیس‌جمهور: بازدید از اکسپوی تهران فرصتی بسیار ارزشمند برای آشنایی آفریقا با ظرفیت‌های ایران است